Nože Robert Welch - testováno profesionály, navrženo s pečlivými detaily
Řada značkových nožů SIGNATURE
Odkaz designu Roberta Welche začal před více než 65 lety. Za tu dobu jsou nože Signature součástí každodennosti, zvláštních příležitostí a vzpomínek vytvořených v kuchyních po celém světě.
Kolekce Signature převádí odkaz Roberta Welche do funkčních, efektivních a stylových produktů. Při navrhování nožů Signature bylo cílem vytvořit řadu těch nejlepších kuchyňských nožů pro různé každodenní úkoly v kuchyni a také poskytnout tipy na uchování a péči o ně.
Každý kuchyňský nůž je navržen pro účel a praktičnost, aby byl užitečný při každodenních přípravách a vyroben podle standardu, který vydrží generace.
.
Jak vybrat ten správný?
Při výběru nožů je třeba dávat pozor na několik věcí, počínaje kvalitou nerezové oceli. Všechny nože Robert Welch jsou vyrobeny ze speciálně tvrzené, vysoce kvalitní německé nerezové oceli a mají 15° ostří čepele v japonském stylu pro vynikající ostrost a trvalé udržení ostří nože v průběhu času.
Pocit, hmotnost a pohodlí nože v ruce jsou důležité pro snadné použití: specifickou předností nože Signature je jeho ergonomicky tvarovaná rukojeť navržená pro pohodlí, rovnováhu a minimalizaci únavy při každodenním používání.
Bližší pohled na konstrukci každého nože odhaluje skutečnou robustnost designu, plně kovaný nůž nabízí trvanlivost a snadno se čistí a udržuje.
Anatomie nože SIGNATURE
Kovaný z jediného kusu nerezové oceli, která se zahřívá a stlačuje, aby se vytvořila podpěra nože, tvar nože je pak vyražen celý.
Tím se odstraní potřeba pájených částí, které mohou být slabé. Výsledkem je plně kovaný nůž.
Plný tang znamená, že kus z nerezové oceli prochází po celé délce nože, od špičky až po konec rukojeti, což zajišťuje pevnost a trvanlivost.
Rukojeť je profilovaná pomocí vstřiků až na hrot, aby se stala nedílnou součástí celkové pevnosti nože. Jeho hladký, ergonomický tvar poskytuje pohodlí a rovnováhu v ruce.
Výběr správného nože
Výběr dokonalého kuchyňského nože pro daný úkol usnadňuje přípravu jídla. Když víte, jak vybrat ten nejvhodnější nůž, umožní vám to udržet kontrolu a krájet, sekat, filetovat, nebo řezat konzistentně, což pomáhá rovnoměrně vařit jídlo a zlepšuje vzhled, strukturu a chuť hotového pokrmu.
Nože jsme seskupili do kategorií podle "použití", abychom usnadnili výběr správného nože pro požadovaný účel.
KRÁJENÍ A LOUPÁNÍ – nože na zeleninu a kuchyňské nože
Tyto nože jsou vhodné pro malé složité práce v kuchyni, stejně jako ořezávání, krájení, loupání nebo škrábání ovoce a zeleniny všech velikostí.
SEKÁNÍ – kuchařské nože
Kuchařské nože jsou víceúčelovým kuchyňským nástrojem a skvělým startovacím nožem, pokud máte v úmyslu koupit pouze jeden. Kuchařský nůž je ideální volbou pro přípravu masa, tvrdé zeleniny, bylinek, ořechů a salátů a je skvělým všestranným nástrojem.
KRÁJENÍ A PORCOVÁNÍ – Santoku nože
Nůž Santoku je ideální pro důsledné krájení a porcování – vroubkované dutiny na čepeli tlačí jídlo z čepele a zajišťují, že se nelepí.
VYKOSŤOVÁNÍ & FILETOVÁNÍ
Flexibilní nůž je ideální pro filetování ryb, masa nebo drůbeže, neboť dobrý vykosťovací nůž pro přípravu syrového masa by měl být pevný.
KRÁJENÍ – zoubkované nože
Řada nožů se speciálně upravenými čepelemi. Nůž na chléb se zoubkovaným okrajem zajišťuje rovné úhledné plátky.
Zoubkovaný nůž ideální pro krájení potravin s tvrdou vnější kůrou, jako je salám nebo avokádo.
PORCOVÁNÍ
Porcovací nůž má dlouhou, zakřivenou čepel, která zajišťuje jemné plátky masa, drůbeže a ryb v jednom kusu. Spárujte tento nůž s vidličkou na porcování a získáte dokonalé nástroje pro odborné servírování nedělního oběda před hosty.
Získejte ze svých nožů maximum
Je důležité chránit čepele nože pomocí vhodného úložného prostoru, což je zachová ostré, když je chcete používat. Mezi další tipy, jak udržet nože v nejlepším stavu, patří:
• Chcete-li zajistit, aby vaše kuchyňské nože byly vždy ostré, když je začnete používat, doporučujeme pravidelně brousit, abyste přesně vyrovnali úhel hrany 15° pro dokonalou ostrost. Ideální k tomu je ruční brousek, který již má úhel daný a použití je tudíž velmi snadné.
• Skladování nožů ve stojanech na nože snižuje tření na ostří nože a poškození nožů a zajišťuje, že jsou vždy po ruce, když je potřebujete.
• Nože je třeba pečlivě umýt, ideálně ručně (zamezíte tím tupení nožů v myčce) a okamžitě osušit měkkým hadříkem.
• Používejte akrylové nebo dřevěné prkénko (nepoužívejte skleněný nebo mramorový povrch, protože by to mohlo poškodit ostří čepele).
• Ostrý nůž je bezpečný nůž - použijte lehký dotek a nechte ostří nože dělat práci za vás.
• Vždy používejte horní část čepele kuchařského nože nebo Santoku nože k seškrábání jídla z prkénka.
.