Robert Welch - kolekce nožů Signature- nůž na chléb

Příběh
Robert Welch byl královským designérem a jedním z vůdčích a nejuznávanějších průmyslových designérů 20. století. Specializoval se na design výroby z nerezové oceli. V roce 1965 mu byl udělen titul Royal Designer v oblasti průmyslu. Jeho práci je možné vidět ve Victoria and Albert Museum i v britském muzeu v Londýně, stejně tak v muzeu moderního umění v New Yorku.

Co design představuje?
Nože z několikrát oceněné řady Signature byly navrženy ve spolupráci s profesionálními kuchaři, čemuž předcházely roky výzkumu, tvorby designu a testování. Jsou plně vykovány z vysoce kvalitní německé (DIN 1,4116) nerezové oceli a to z jednoho kusu pro dodatečnou sílu. Ostří nožů v japonském stylu jsou ručně aplikované na úhel 15°. Rukojeti jsou vyrobeny z matného DuPont™ materiálu a jsou ergonomicky tvarované pro maximální pohodlí a vyváženost.
Celá kolekce nožů Signature Knife je odborně navržena tak, aby usnadnila přípravu, a poskytuje výjimečnou funkčnost při přípravě pokrmů.
Tentokrát se zaměříme na nůž na chléb.

Nůž na chléb v hlavní roli
Jedním z nejoblíbenějších produktů kuchyňských nožů Robert Welch Signature je právě nůž na chléb, který je testován profesionály a navržen pečlivě do posledního detailu.
Robert Welch nůž na chléb Signature (22 cm) je vyroben z nejjemnější německé nerezové oceli a vyznačuje se jemnými zoubky, které jsou navrženy tak, aby klouzaly skrz houževnaté krusty s čistým a kontrolovaným pohybem. Plně kovaný nůž vyražený z jediného kusu oceli, který odstraňuje potřebu pájených částí, které mohou být slabé.
Díky své ostré, zoubkované čepeli je nůž ideální pro měkčí bochníky a rohlíky, krájí je bez námahy bez mačkání a s malým tlakem, protože čepel bude klouzat skrz chléb.
Charakteristické zoubkované nože zůstávají ostré po dlouhou dobu a zřídka vyžadují ostření, pokud používáte dřevěné nebo nylonové prkénko. Je to tím, že jsou vyrobeny z nejjemnější nerezové oceli.

Vaše oblíbené u nás
Klasické nože nabízíme ve dvou provedeních – kuchyňský a kuchařský. Mezi nejzákladnější nože patří – kuchyňský nůž na zeleninu 8cm nebo 10cm. Ten je vhodné doplnit o kuchyňský nůž 12cm nebo 14cm. Vyšší variantou čepele je kuchařský nůž 12cm nebo 14cm. Následně si svoji domácí sadu můžete rozšířit o delší flexible nůž 16cm a mnoho dalších.
U všech nožů Robert Welch Signature (vyjma zoubkovaných) doporučujeme pravidelně brousit na ručním brousku.
Vše naleznete v naší nabídce zde.
